- Toverdo

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

StamPIJ in de abdij in Calypso Theater

Wat gebeurt er als je broeders en nonnen plotseling laat samenwonen in één klooster? Welke bondgenootschappen worden gesmeed en wie is er eigenlijk de baas? Op 8 en 9 april speelt Toneelvereniging Toverdo de klucht ‘StamPIJ in de abdij’ onder regie van Debora van Garderen in het Calypso theater in Wijk bij Duurstede.
Toneelvereniging Toverdo brengt ieder jaar een avondvullend stuk op de planken. Dit jaar is gekozen voor een luchtig stuk over nonnen en broeders die wegens geldgebrek één voordeur moeten delen. Het wordt al snel duidelijk dat deze nieuwe situatie niet van een leien dakje gaat. Het publiek is getuige van hilarische taferelen waarbij de oplettende kijker de zeven hoofdzonden er ongemerkt ziet insluipen. Hoogmoed, trots, hebzucht, ze komen allemaal voorbij. Want waarom zijn de maaltijden zo karig, terwijl de nonnen zo hard werken? En wat brouwen de broeders achter de gesloten deuren van hun werklokaal? Broeders en nonnen die samenspannen en vechten als kat en muis. Als dat maar goed afloopt!
Het stuk is bewerkt door Debora van Garderen, tevens regisseur van de productie: "We zijn in het najaar gestart met repeteren en iedere week zie ik het stuk groeien. Het leuke is dat we bij het doorspelen van de scènes nog iedere week hardop moeten lachen en er telkens weer nieuwe kolderieke grappen - al dan niet spontaan ontstaan - worden toegevoegd. De humor kristalliseert zich uit en puntige grappen kenmerken het stuk. We weten zeker dat het publiek in april een fantastische avond zal beleven."
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 april mag u genieten van deze met humor gespeelde religieuze strijd in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede. Kaarten zijn 10 euro voor volwassenen en 7,50 voor kinderen en Vrienden van Toverdo

Calypso theater
Markt 4
3961 BC Wijk bij Duurstede

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu